Gesproken Bijbel

Soms kan het moeilijk zijn of worden zelf te lezen. Bij het ouder worden zien we steeds minder, en op den duur misschien helemaal niet meer. Maar ook door ziekte of ongeval kan het zo zijn dat lezen niet gaat. Als je dan eigenlijk wel de Bijbel mist, kun je vragen of iemand je voorleest. Maar wie zou dat willen doen? Als je niemand weet, of ermee wilt ‘belasten’, kan een gesproken Bijbel uitkomst bieden.

Het kan echter ook zijn dat je liever onderweg, terwijl je fietst, wandelt, of tijdens het reizen wilt luisteren naar de Bijbel. Het zijn voor velen rustiger momenten dan in de hectiek van het dagelijks leven. Sommigen wordt het ook moeilijk gemaakt als zij in de Bijbel lezen. In die gevallen valt het luisteren naar de Bijbel anderen niet op.

Waar vind je een gesproken Bijbel?

Wij beschikken niet zelf over een ingesproken Bijbel, maar er zijn verschillende organisaties die deze aanbieden. We geven je hier informatie die je verder op weg kan helpen. Broeders in Christus hebben geen verbinding met deze organisaties.

Er is niet veel (meer) beschikbaar, maar wij blijven zoeken.

Beluisteren diverse Bijbels via het Nederlands Bijbelgenootschap

Donateurs (bijdrage van minimaal 25 Euro per jaar) van het Nederlands Bijbelgenootschap kunnen verschillende Bijbels lezen en beluisteren op debijbel.nl.

Als je hebt ingelogd, ga je naar de linker kolom en klikt bovenaan de Bijbel aan. Dan ga je naar linksboven Vertalingen. Je ziet dan een lijst met verschillende Bijbels, waarvan sommige met een luidsprekertje. Als je er daar een van aanklikt zie je een overzicht van de boeken en de hoofdstukken. Kies er een van en je kunt dat hoofdstuk beluisteren. Er zijn verschillende vrouwen- en mannenstemmen te horen. Op dit moment zijn de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) en de Bijbel in Gewone Taal beschikbaar. Van de NBV kun je ook gedeelten downloaden als audiobestand.

img-popup

Bijbels voor blinden en slechtzienden

De Christelijke Bibliotheek voor blinden en slechtzienden (CBB) heeft verschillende gesproken Bijbelvertalingen.

Je kunt ook Daisy CD’s lenen bij de Bibliotheekservice Passend Lezen.