Bestaat God en is de Bijbel zijn betrouwbare woord?

In deze wetenschappelijke tijd neemt het ongeloof en atheïsme steeds verder toe. Niet veel mensen geloven nog echt dat God bestaat. En als zij dat nog wel geloven, gaat dit vaak niet verder dan iets vaags. God is zelfs voor de meeste christenen geen Wezen meer, dat doet wat Hij heeft gezegd.

Er zijn echter veel redenen, en zelfs bewijzen, om ervan uit te gaan dat God bestaat. In een reeks presentaties op dvd tonen wij dat wij niet hoeven te twijfelen aan het bestaan van God en de betrouwbaarheid van de Bijbel. Ze zijn Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

Als je de Engelse taal machtig bent, kunnen ondertitels storend zijn. Je kunt deze en nog veel meer presentaties dan bekijken op de website van Life’s Big Questions. Ga hiervoor naar het rode gedeelte onderaan deze pagina.

Bijpassend boekje
Geloven in God de Schepper

Aansluitend op de eerste presentatie hebben wij een klein boekje met tien Bijbelse argumenten waarom christenen zouden moeten geloven in God als de Schepper. Je kunt je dit boekje hier downloaden.

Waarom geloven in God?

Dit is de eerste Nederlands ondertitelde dvd met presentaties die het antwoord willen geven op Grote Levensvragen. De sprekers geven bewijzen voor een Schepper en voorbeelden van voorzeggingen in de Bijbel van toekomstige gebeurtenissen, die precies zijn uitgekomen.

Op deze dvd staan drie presentaties:
1. In ‘waarom geloven in een God die ik niet kan zien’ zie je voorbeelden uit de natuurwereld die zonder een Schepper niet zouden kunnen bestaan. Daarnaast gaan we kort in op enkele voorzeggingen in de Bijbel. Omdat die niet bij toeval zijn uitgekomen, wijzen zij op het bestaan van God. Op die voorzeggingen gaan wij in  twee andere presentaties uitgebreider in.
2. In ‘precieze voorzeggingen 1’ gaan we in op voorzeggingen over volken rond Israël.
3. In ‘precieze voorzeggingen 2’ gaan we in op voorzeggingen over het volk Israël.

Je kunt deze gratis dvd aanvragen via het e-mail formulier. Geef daarin aan dat je dvd 1 wilt ontvangen.

Presentaties op youtube bekijken

Het is ook mogelijk de presentaties op youtube te bekijken. Kies de gewenste titel door op één van de drie afbeeldingen van de dvd’s hiernaast te klikken.

1. Waarom geloven in God?

CD label 1

2. Precieze voorzeggingen 1

CD label 1

3. Precieze voorzeggingen 2

CD label 1

Inleiding op de Bijbel

Een tweede serie videopresentaties heeft als thema Inleiding op de Bijbel.
Hierin introduceren wij de Bijbel aan wie niet (zo) vertrouwd is met dit Boek.

Je vindt hierin een antwoord op de vraag of de Bijbel nog belangrijk is in deze tijd, welke boeken je in de Bijbel kunt vinden en wie de daarin hoofdpersonen zijn.

De titels zijn:

  1. Waarom belangstelling hebben voor de Bijbel?
  2. De boeken van de Bijbel
  3. Wie zijn de hoofdpersonen in het Oude Testament 1
  4. Wie zijn de hoofdpersonen in het Oude Testament 2
  5. Wie zijn de hoofdpersonen in het Nieuwe Testament 1
  6. Wie zijn de hoofdpersonen in het Nieuwe Testament 1

Je kunt ze via links op YouTube bekijken via de pagina Effectief Bijbellezen. Naar deze pagina.

Presentations in English

If you prefer to see these presentations in English, then go to the website of Life’s Big Questions. You only have to click on the logo.

Life's Big Questions logo

The evidence

If you want to see some short introductions to the evidence that you can trust the Bible, the Christadelphian website The Evidence is something for you.

The answer given here on the questions: can I believe what the Bible says about life and my future, and can I trust the Bible, is simply and honest: see the evidence and decide for yourself!

Click on the bar under the magnifying glass to learn more.