Samen met je kleintjes bezig zijn met de Bijbel

Deze pagina is speciaal voor kinderen van ongeveer 4 t/m 6 jaar. Je vind hier Bijbelverhalen voor te lezen, of – als ze er vlug bij zijn – te lezen. Verder staan op deze pagina kleurplaten, knutselwerkjes, liedjes en gebedjes en puzzeltjes of raadseltjes bij de Bijbelverhalen.

Bijbelverhaal

Op deze pagina vind je Bijbelverhalen die je als pdf kunt downloaden. Zo heb je steeds weer een nieuw verhaal om voor te lezen. De kleurplaten, knutselwerkjes en puzzels op deze pagina horen bij het verhaal.

We zijn begonnen met de Here Jezus, en de verhalen die Hij de mensen vertelde en de wonderen die Hij deed. Daarna hebben we over de schepping verteld, en over veel mensen in de Bijbel: Noach, Abraham, Jozef, Mozes, Ruth, koning David, koningin Esther, en nog veel meer. Tot besluit kijken we naar een belangrijke dienaar van de Here Jezus: Paulus.

De kleurplaten hieronder horen bij de Bijbelverhalen. Ze zijn gemaakt in A5 formaat, maar je kunt ze eventueel ook groter afdrukken (A4 formaat). Je kunt de kleurplaat natuurlijk gewoon kleuren, maar je kunt hem ook beplakken met gekleurde papiertjes of stof. Alles mag. Maak hem maar zo mooi mogelijk!

Samen bidden

Weet je wat bidden is? Het is iets eerbiedig vragen aan God. God is heel ver weg in de hemel. We weten niet waar dat is, maar Hij is toch heel dicht bij je. God hoort alles wat jij tegen Hem zegt. Niet alleen wat je vraagt, maar ook wat je Hem vertelt. Je kunt God vragen of Hij je wil helpen gehoorzaam en niet boos te zijn; of je zieke oma beter wil maken. Je kunt God ook vertellen hoe blij je bent dat papa en mama je van de Here Jezus vertellen, en je gebroken arm niet meer pijn doet. Dat noem je danken.

Bij elke maand hebben we enkele gebedjes. Je kunt ze zien als je op het plaatje van het biddende meisje hiernaast klikt.

Samen zingen

Vind je zingen ook leuk? Alleen, als je speelt. En met andere kinderen op school. Of thuis met papa en mama, en bij oma en opa. Zingen kun je overal en met iedereen. En altijd: of je nu blij, bang of verdrietig bent. Veel mensen in de Bijbel zongen ook.  Omdat ze blij waren dat de Here God altijd voor hen zorgde.

Regelmatig vind je hier andere liedjes. Er staat bij wat de melodie is of waar ze uit komen (dan kun je via internet wel vinden hoe je ze moet zingen). Als op het plaatje van het kinderkoortje klikt zie je de liedjes. Als je ze zingt wordt je vanzelf blij; ook al ben je bang of verdrietig.

We hebben bij de Bijbelverhalen ook knutselwerkjes bedacht. Bij het werkje staat wat je moet doen. Als je goed je best doet lukt het je vast wel! En anders helpen mama of papa, oma of opa, je zusje of broertje wel even.

Puzzeltjes en raadseltjes

Je vindt een puzzeltje of raadseltje vast wel leuk! Er zijn er zoveel: rare fouten zoeken, cijfertekeningen en kleurtekeningen waar zomaar een plaatje uit komt, doolhofjes waar je de weg moet zoeken. Regelmatig krijg je een andere van ons. Meestal horen ze bij de Bijbelverhalen. Veel plezier!