Tentoonstelling over de Bijbel

Broeders in Christus beschikken over een eigen Bijbeltentoonstelling. De kern hiervan bestaat uit een tentoonstelling over de geschiedenis van de Bijbel zelf. Daarnaast zijn er kleurrijke banners, met een tot nadenken aanzettende boodschap over de betekenis van God en de Bijbel in deze tijd. Verder is een opengewerkt model van de Tabernakel te zien. Tenslotte zijn er dvd presentaties te bekijken, over het bestaan van God en de betrouwbaarheid van de Bijbelboodschap.

Op deze pagina vind je alle informatie over deze Bijbeltentoonstelling, die al op vele plaatsen in Nederland te zien is geweest.

Op dit moment is het door organisatorische problemen en de corona crisis niet mogelijk Bijbeltentoonstellingen te organiseren.

Is de Bijbel betrouwbaar en actueel?

In dit wetenschappelijke tijdperk vragen velen zich af of de Bijbel wel betrouwbaar en van deze tijd is. Is te bewijzen of wat daarin staat waar is? Is alles niet eeuwenlang mondeling overgeleverd, en daarna pas opgeschreven? Zijn het niet allemaal mooie, maar wel erg oude verhalen, die ons weinig meer te zeggen hebben? Bestaat God eigenlijk wel? Welk antwoord je voor jezelf ook op zulke vragen hebt, de Bijbel is en blijft een bijzonder Boek.

De Bijbel is een bijzonder Boek

Dat de Bijbel is een heel bijzonder boek is, blijkt uit vier belangrijke dingen:
1. In dit boek zegt de Schepper van hemel en aarde en alle leven, te spreken tot ons mensen. Hij heeft een plan en is bezig dat uit te voeren.
2. Veel verschillende schrijvers hebben in ongeveer 1500 jaar de 66 boeken ervan geschreven. Toch blijkt er een rode draad van het eerste tot het laatste boek te lopen, en dus één complete boodschap te zijn.
3. Tot nu toe is alles wat in de Bijbel is voorzegd uitgekomen.
4. De Bijbel is bewezen oud. Bij de Dode Zee zijn rollen gevonden die honderden jaren vóór Christus zijn geschreven.

En als dit allemaal zo is, is het belangrijk meer over dit oude en bijzondere Boek te weten. Het raakt je leven nu en je toekomstige!

Wil je meer weten over de Bijbel? Klik dan hier op Bijbel.

De tentoonstelling

Het eerste deel van de tentoonstelling laat je iets zien van de wijze waarop belangrijke informatie al vanaf de vroegst bekende geschiedenis werd opgeschreven. Ook de boodschap van God! Je ziet o.a. kleitabletten met spijkerschrift, handschrift op papyrus, een originele lederen Joodse boekrol, een middeleeuws handschrift, en ons tegenwoordige gedrukte boek dat in allerlei vertalingen verkrijgbaar is.

Je kunt zelf kijken (er liggen kaartjes met uitleg bij ieder voorwerp), maar er worden ook leerzame rondleidingen gegeven, die twintig minuten tot een half uur duren.

Mocht je je kinderen mee willen nemen, dan is er ook voor hen iets te zien over schrijfmaterialen.

Wat er verder is te zien en te doen

Een half uur durende presentatie op dvd geeft, aan de hand van allerlei bewijsmateriaal, het antwoord op de vraag: “Waarom zou ik geloven in een God die ik niet kan zien?” Indien je wenst zijn er presentaties over de precieze voorzeggingen in de Bijbel over Israël en andere volken. Ook kun je een aantal tot nadenken aanzettende banners, en een model van de Tabernakel bekijken. Er is een lectuurtafel met ons tijdschrift Met Open Bijbel, hulpmiddelen bij het Bijbellezen, en boeken. Voor kinderen is er een tafel waar zij kunnen lezen, kleuren en puzzelen.

Agenda

De Bijbeltentoonstelling is eind maart 2016 te zien geweest in Ede.

Het is tot nu toe helaas niet gelukt om een nieuwe locatie te vinden. Wij blijven zoeken.

Op dit moment is het door organisatorische problemen en de corona crisis niet mogelijk Bijbeltentoonstellingen te organiseren.

Zelf een Bijbeltentoonstelling organiseren?

We kunnen deze Bijbeltentoonstelling ook op jouw verzoek in zijn geheel of gedeeltelijk opstellen. Of we aan je verzoek kunnen voldoen hangt af van een factoren als: de reisafstand, de beschikbare ruimte, het aantal mensen van ons dat beschikbaar is om de tentoonstelling te bemannen, de hulp van jouw kant om de tentoonstelling op te bouwen en weer in te pakken. Lees hier de voorwaarden.

Op dit moment is het door organisatorische problemen en de corona crisis niet mogelijk Bijbeltentoonstellingen te organiseren.