Jij en de Bijbel

Jij en de Bijbel is voor kinderen van ongeveer 7-10 jaar. Ze vinden er een Bijbelverhaal, de belevenissen van Sam en Anne in Wonderen van de natuur, en leerzame informatie over het dagelijks leven van mensen in de tijd van Bijbel in Wist je dat. Ook is er een puzzel bij het Bijbelverhaal, Sam en Anne of Wist je dat.

Verder is er het onderdeel Internet. Hier worden tips gegeven voor het bekijken van extra informatie over wat je in Jij en de Bijbel hebt gelezen. We zoeken voor kinderen veilige sites uit. Meestal is dat schooltv of kinderpleinen, maar soms zijn het ook andere sites. We gaan ervan uit dat er binnen het gezin afspraken zijn over het gebruik van internet. Het is naar onze mening verstandig als kinderen onder begeleiding van een volwassene op het internet kijken en werken. Let op: sommige vermelde websites kunnen intussen vervallen zijn; het is voor ons echter ondoenlijk regelmatig alle websites na te lopen; wij vragen je daarvoor begrip. In de rubriek Jeugd zijn de websites wel altijd actueel.

Hieronder kun je Jij en de Bijbel van dit jaar en de jaren 2011 t/m 2022 downloaden.

Speciale jeugdpagina’s

Op deze website staan speciale jeugdpagina’s. Onder kinderen 7 t/m 10 vind je steeds weer andere Bijbelverhalen, afleveringen van Wist je dat, Wonderen van de natuur (die daar Sam en Anne heten) en puzzels uit Jij en de Bijbel. Kijk daarom regelmatig even op die pagina’s.

Nieuwe jaargang 2023

Jij en de Bijbel 2023-1
Jij en de Bijbel 2023-2
Jij en de Bijbel 2023-3
Jij en de Bijbel 2023-4
Jij en de Bijbel 2023-5

Archief