Wegwijs in de Bijbel

De bijlage Beginnend Bijbellezen heet vanaf 2019 Wegwijs in de Bijbel. Hierin worden bekende en minder bekende Bijbelverhalen eenvoudig verteld. Maar waar nodig wordt het verhaal ook uitgelegd. Dat doen we binnen het veel grotere verhaal van Gods werk met ons mensen. Zo worden de verhalen levend, zodat je ze gaat begrijpen en Gods boodschap aan ons iets gaat betekenen in je leven.

Deze bijlagen zijn bedoeld voor jongeren die te groot zijn voor de kinderbijbel, maar zelf de Bijbel lezen moeilijk vinden omdat ze de boodschap niet begrijpen. Ze kunnen echter ook worden gelezen door volwassenen die de Bijbel niet kennen en eenvoudig willen beginnen.

Het Oude Testament

In 2014 zijn we begonnen met het boek Genesis in het Oude Testament. We zijn sinds 2019 in het boek Exodus. De tot nu toe verschenen afleveringen kun je hieronder downloaden.

Het Nieuwe Testament

In de bijlagen Beginnend Bijbellezen hebben we eerst verteld over het Nieuwe Testament. De 48 afleveringen zijn daarna gebundeld in een boek: Wegwijs in de Bijbelboodschap. Het Nieuwe Testament.

Boek Wegwijs in de Bijbelboodschap:
Nieuwe Testament